Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Twee Linden
Oog voor de wereld om ons heen! De Twee Linden voelt zich verantwoordelijk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO). Een balans tussen de financiële aspecten van ons bedrijf en de sociale en ecologische impact zijn hierbij leidend.

Certificering
Vanaf 2012 bezit De Twee Linden het Gouden Green Key keurmerk, dit is het hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk in de hotelbranche.De gouden classificatie is een kroon op ons werk van de afgelopen jaren. Het garandeert dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO)een centrale rol inneemt binnen ons bedrijf en zorgt ervoor dat onze gasten duurzaam kunnen logeren in een prachtige omgeving.

Enkele zaken die gefaciliteerd zijn:

 • Alle lampen zijn vervangen door energiezuinige of LED lampen.
 • Maximaal watergebruik van kranen in openbare ruimtes 1.7 l/m
 • Maximaal watergebruik van kranen op onze hotelkamers 5,0 l/m
 • maximaal watergebruik douchekoppen in onze hotelkamers 9,0 l/m

  Al onze hotelkamers zijn uitgerust met

  • Zeepdispensers
  • LED verlichting
  • Stroomonderbreking bij vertrek kamer
  • Airco's met voor elke kamer een eigen unit

  Green Key
  Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het bedrijf. GREEN KEY staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

  Green Key is in eerste instantie een middel om de milieuprestaties binnen een bedrijf te meten en aan te sporen.Bovendien heeft het een positieve invloed op je persoonlijk doen en laten. Het doel van de Green Key is enerzijds het sparen van het milieu en anderzijds ook om kosten te besparen. Daarnaast draagt de Green Key bij aan een goede relatie met het bevoegd gezag omdat het bedrijf zelf verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van milieu.

  Meer informatie is te vinden op de website van Green Key

  Op dit moment beschikken wij nog niet over energiezuinige spots in onze zalen. De mogelijkheden naar energiezuinige spots worden onderzocht en zo snel mogelijk vervangen.