Historie

De Twee Linden is al zeker vier generaties lang het trotse bezit van de familie Van de Wert. Al in 1755 was er sprake van een Van de Wert die een cafe uitbaatte, maar onduidelijk is nog of dat de voorloper was van het huidige De Twee Linden. Duidelijk is in ieder geval wel dat in 1871 Frans van de Wert boerderij de Twee Linden kocht en daar een bescheiden cafe begon. Zeker op zaterdag en zondag was er veel volk te vinden als de boeren hun borrel kwamen drinken.

In 1921 nam zoon Gert, grootvader van de huidige eigenaar, de zaak over. Deze bouwde de zaak uit tot een echt dorpscafé met overnachtingsmogelijkheden. Het cafe bracht echter nog niet genoeg op, zodat er wat werd bijverdiend met de verkoop van fruit en kolen. Langzaam maar zeker groeide De Twee Linden uit tot een echt hotel.

In 1947 nam zoon Piet het bedrijf over. Hij verbouwde de nog in gebruikte paardenstallen tot feestzaaltje en startte ook nog een slijterij. De vierde generatie Was Gert van de Wert die tezamen met zijn vrouw in 1988 De Twee Linden overnam. Gert bouwde de hotelaccommodatie uit, verbouwde de slijterij tot ontbijtzaal voor de hotelgasten en renoveerde de feestzaal.

In 1999 werd de ontbijtzaal omgetoverd tot het fraaie a la carte restaurant De Gelagkamer, het café kreeg een grondige face-lift, terwijl de nieuwe serre aan de voorzijde een fraaie kroon op zijn werk was.

De laatste verbouwing is recent, in juni 2014 werden 20 nieuwe hotelkamers opgeleverd achter het hotel. Deze kamers beschikken evenals de kamers in het hoofdgebouw over alles wat men kan verwachten en meer!

De Twee Linden is een bedrijf waar het oude karakter en sfeer behouden is gebleven maar wel in een modern jasje is gestoken. Dit samen vormt een sfeervol warm bedrijf waar iedereen zich snel thuis zal voelen.