Bezienswaardigheden

Pittoreske dorpjes, prachtige vergezichten en overal dijken; het Land van Maas en Waal en de Betuwe staan erom bekend.

Jaarlijks vinden er tal van activiteiten plaats. Ooit gedacht aan Appelpop? Het grootste (gratis) jaarlijkse festival van Nederland met de afgelopen jaren artiesten als Dotan, Miss Montreal, Kensington en Caro Emerald. Ook fruitliefhebbers kunnen hun hart ophalen want op 3 september vind het Bourgondisch fruitwandelen in Beneden-Leeuwen plaats, op 13 september is het de landelijke Appelplukdag en op 19 september het bekende fruitcorso.

Watersportgebied 'De Gouden Ham'
De schilderachtige dijken, de uitgestrekte polders, de vele boomgaarden en de prachtige uiterwaarden bieden ieder seizoen een fraaie aanblik. Ieder jaar bezoeken vele tien-duizenden mensen West Maas en Waal, om te genieten van de rust of te recreëren in het enorme watersportgebied "De Gouden Ham".
Dit watersportgebied heeft talloze mogelijkheden voor recreatie in, op en aan het water.

Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is het enige objectieve tuinideeënpark in Nederland. Niet alleen bieden zij u interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, zij bieden u ook een gezellig dagje uit.
Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij voor u een link gemaakt om zo alle algemene informatie over het park voor u vindbaar te maken.
Zeker als u een tuinliefhebber bent is het park de moeite waard om een dag uit te trekken om het park te bezoeken.
Meer informatie over De Tuinen van Appeltern

Wellness
In onze omgeving kunt u ook heerlijk genieten van een dagje Wellness.
Zo hebben wij een heerlijk arrangement samen met het Betuwsch Badhuys. Meer info klik hier
Ook liggen de Thermen Nijmegen en Sauna Heuvelrug niet ver van ons vandaan.

't Oude Ambacht Tin
Tingieterij met een sfeervolle showroom in Alphen aan de Maas. Vakmanschap, nostalgie en technologie 'smelten' samen.
Kijk voor meer informatie op www.oudeambacht-tin.nl.

Streekhistorisch Museum Tweestromenland
Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, streekdrachten en oude ambachten, is een bezoek aan het Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen, zeker de moeite waard.

Stoomgemaal De Tuut
Het Stoomgemaal De Tuut in Appeltern is in z'n oude glorie hersteld. In de voormalige kolenloods is een bezoekerscentrum ondergebracht. Bezoekers kunnen er worden rondgeleid en zien hoe het Land van Maas en Waal in de eerste helft van de vorige eeuw werd droog gehouden.

Speelparadijs Wamelland
Wamelland is een overdekt speelparadijs van maar liefst 2100 m2 geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Het is veilig en zeer overzichtelijk met o.a. een gigantisch springkussen en super glijbaan, een waar spookhuis en trampolines.

Vrije markt Wamel
In Wamel is iedere woensdag en zaterdag een gezellige snuffelmarkt met 350 kramen met een zeer gevarieerd aanbod. Parkeren is gratis.

Zwembad 'De Zeven Morgen'
Het openlucht zwembad 'De Zeven Morgen' in Dreumel (tel.: 0487-571591) trekt in de zomer vele bezoekers.