Happen en Trappen Toeren in het Land van Maas en Waal

Sinds 2012 Is de Twee Linden deelnemer aan Happen en Trappen. Een uniek concept: culinair en sportief genieten. Happen en Trappen brengt u naar de prachtigste plekjes in Nederland. Een dag lang fietst u een schitterende fietsroute, waarbij u onderweg stopt voor heerlijke en verrassende gerechten. En dat alles voor één vaste prijs!

Wat is Happen en Trappen?

Happen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten. Met veel zorg en expertise zijn overal in Nederland schitterende fietsroutes ontwikkeld, waarbij per route vijf restaurants zich gastvrij aan u presenteren. U bent de hele dag aan het genieten van de mooie Nederlandse natuur en heerlijke gerechten bij de verschillende ondernemingen. Een dagje Happen en Trappen duurt ongeveer van 10.00 tot 18.00 uur!

  • U wordt 's ochtends tussen 10.00 en 11.00 uur ontvangen bij het startpunt met een lekker stuk gebak en een vers gezet kopje koffie of thee. Hier krijgt u de route overhandigd. U kunt hier de auto parkeren of zelfs al op de fiets komen. Indien u geen fiets meeneemt, bieden bijna alle routes aanvullend fietsverhuur aan. Informatie hierover is te vinden bij de praktische informatie van de routes op de website.
  • Door de schitterende Nederlandse natuur fietst u naar het volgende restaurant, waar een voorgerecht wordt geserveerd. Hierbij heeft u de keuze uit een gerecht met vlees, vis of geheel vegetarisch.
  • Hierna vervolgt u uw tocht richting het volgende restaurant, waar een heerlijke kop soep staat te wachten.
  • Na de pedalen weer aan het werk te hebben gezet is het tijd voor de volgende gang: een heerlijk, met zorg bereid, hoofdgerecht. Wederom heeft u hier de keuze uit vlees, vis of vegetarisch.
  • Tot slot krijgt u bij het laatste restaurant nog een heerlijk nagerecht opgediend. Hierna fietst u nog een klein stukje om weer terug te komen bij het startpunt.

    Voor €38,50 wordt alles voor u verzorgd: een goed begin met koffie en een lekkere verrassing, een duidelijke route, gereserveerde plaatsen en een heerlijk 4-gangen diner. U hoeft slechts de consumpties nog af te rekenen.

Route Toeren in het Land van Maas en Waal

De route begint met koffie en wat lekkers bij restaurant het Veerhuis in Wamel. Daarna volgt een voorgerecht bij Restaurant de Merckt in Tiel en een soepje bij Ons Hoekje in Ingen. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij restaurant De Twee Linden in Beneden-Leeuwen . In Ijssalon Ohlala wacht u ten slotte het dessert. De totale lengte van de route is 48 km, u gaat 1 maal met een pondje de Waal over, de kosten hiervan zijn €1,60 p.p.

Praktische informatie
- Op maandagen krijgt u de soep en het hoofdgerecht bij de Twee Linden omdat Ons Hoekje dan gesloten is.
- In maart, oktober en november is deze route op maandagen gesloten.
- Op dinsdagen krijgt u de soep en het voorgerecht bij Ons Hoekje omdat de Merckt dan gesloten is.
- Indien u met de trein komt en een fiets wilt huren bij het startpunt dan kunt u bij het station van Tiel kosteloos opgehaald worden. Dit dient u wel van tevoren telefonisch kenbaar te maken bij Hotel 't Veerhuis.

Reserveren via deze site