Happen en Stappen

Wat is Happen en Stappen?
Sinds 2016 Is de Twee Linden deelnemer aan Happen en Stappen. Een uniek concept: namelijk culinair en sportief genieten. Happen en Trappen brengt u naar de prachtigste plekjes in Nederland. Hap en Stap mee door het verleden en heden en bewonder twee prachtige dorpen in het Land van Maas en Waal.

Land van Maas en Waal Route (13 km)
In het land van Maas en Waal waar twee rivieren samenkomen, wandelt u door de unieke dorpen Wamel en Beneden-Leeuwen. De startpunten zijn de Twee Linden in Beneden-leeuwen en het Veerhuis in Wamel. De route voert u langs korenmolen De Wielewaal die in 1857 werd gebouwd. Beneden-Leeuwen kent een rijke historie aangezien het al bewoond was in de Romeinse tijd. Mocht u meer te weten willen komen raden wij u aan om het Streekhistorisch museum bezoeken. De route voert u langs de Prins Willem-Alexander Brug, de eerste zelfdragende betonnenbrug constructie van Nederland en u bezoekt ook het dijkdorp aan de linkeroever van de Waal.

Hoe ziet het programma eruit?
U heeft de keuze om bij De Twee Linden of bij het Veerhuis te starten.

Ochtendprogramma:
U start rond 10.00 uur met een kopje koffie/thee en appelgebak. U volgt de route door het Land van Maas en Waal om daarna bij de tussenstop een kopje soep te nuttigen. Daarna keert u weer terug naar het startpunt voor een lekker lunchgerecht.

Middagprogramma:
U start rond 13.00 uur met een kopje koffie/thee en appelgebak. Daarna volgt u de route door het Land van Maas en Waal om bij de tussenstop een kopje soep te nuttigen. Vervolgens keert u weer terug naar het startpunt voor een heerlijk hoofdgerecht.